Friday!

Då var det fredag igen! Denna veckan har verkligen gått fort! Det har varit en härlig vecka tycker jag, det har kommit snö, man har börjat att julpynta lite smått, allting har blivit ljusare. Det är en av dom bästa sakerna med snö, det blir så ljust och fint och det är så härligt att höra när det knakar under fötterna när man går. Slasket saknar jag definitivt inte så det gäller att njuta så länge detta underbara vita täcke finns kvar.

Ikväll blir det mys i soffan framför vår lilla brasa och pricken över iet är att det blir hämtmat i form av thaimat, i love it! Tror att det blir ett eller annat glas vin också :D. Imorgon ska sambon arbeta på dagen och då ska jag nog passa på att baka lite och julpynta det sista inför advent. Hoppas att ni också få en bra helg och en trevlig första advent  ♥.

Lite info om advent från Wikipedia;

Första advent, egentligen Första söndagen i Advent, är den fjärde söndagen före juldagen och första dagen i kyrkoåret.

Första advent är en traditionellt sett stor kyrkogångsdag. Önskemålen om förnyelse av gudstjänsten är på de flesta håll sparsamma, och särskilt psalmvalet är svårt att förändra. En adventsgudstjänst utan Bereden väg för Herran och Hosianna förekommer sällan.

Denna dag tänds det första ljuset i adventsljusstaken. Seden är dock inte så gammal i Sverige, inte förrän på 1930-talet blev ljusstaken med fyra ljus vanlig i de svenska hemmen. Levande ljus har däremot alltid varit en viktig del av julen. De få levande ljus man tillverkade i allmogehemmen sparades till julen. Under årets mörka tid fick man i övrigt nöja sig med att försöka se något i skenet från den öppna spisen.

Elektriska adventsljusstakar i fönstren får hela Sveriges utseende att ändras ”över en natt” vid just första advent. Numera förekommer det dock på många håll att de tas fram redan på fredagskvällen eller ännu tidigare i november. Dessa elektriska adventsljusstakar har för övrigt sju ljus, emedan det endast finns fyra adventssöndagar.

Annonser

♥ Tack för att du lämnar en kommentar ♥

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s